Det är en...

Äntligen var denna dagen här och dags för ultraljud! Det är det enda jag kunnat tänka på dom senaste dagarna! Har varit så uppspelt och spänd inför att få reda på vad det är för en liten krabat jag har i magen! :)
Och framför allt.. att få veta att allting ser bra ut!!

Nu när det är över är man så full med lycka att man nästan svävar på moln! Att få se den lille plutten var helt obeskrivligt. Hur den rörde sig, sparka och sträckte på sig! Dom små fötterna och händerna! Något jag sent kommer glömma!! :)




Och så klart.. få reda på könet!! Det gick inte att missa!
Det är en pojke! :) Och BF är den 22 Juni! Midsommar! :)

Ska bege mig ut på jakt efter bra ramar till bilderna nu i dagarna för om jag känner mig själv rätt kommer dom va nerkladdade efter 2 sekunder annars! Och det vill vi INTE! :P

Nu ska jag ta mitt lyckorus och mysa med Ola framför tvn.
Ciao

Min gravid mage

Idag har jag och mannen övat att fota lite i vår studio inför en kommande porträtt fotografering. Det är minsann inte lätt. Jag som älskar naturligt ljus blir värsta amatören när det kommer tilll blixtar och sånt. Isch!!

Men till slut fick vi kläm på det och när vi ända var i farten fick Ola fota min gravid mage. [v19]




Det är fortfarande skumt det här med att man faktiskt är gravid. Jag som är van vid svullen IBS mage är detta vardagsmat! Haha!
Men på tisdag är det dags för ultraljud så då får vi det svart på vitt att det inte är laktosprodukter som ställt till det! :P

Nä.. om man skulle hoppa in i duschen för snart bär det av till Malmö.
Ciao

Cuteness overloade

Idag är jag housewife numer one!! Städar, diskar och tvättar. Känner mig enormt effektiv. Det är en skön känsla när man helt plötsligt har orken att göra allt det där tråkiga.

Annars är det rätt dött här på landet idag. Det har snöat lite och jag tänkte fota snöflingor men dom bara smälte bort! :( Så istället blev Bamse ett offer för kameran. Han är så rolig för tillfället för han har så mycket konstiga saker för sig. Den lille killen har alltid ett ess i rockärmen! :P





Igår när jag skulle mata honom kom världens gulligaste lilla kattunge pip från honom som fick mina hormoner att vilja komma ut genom ögonen. Det var verkligen cuteness overloade och det klarade jag inte av. Haha!!

Nä nu ska jag ta mina obalanserade hormoner och städa vidare! :)
Ciao

Vårkänslor i huset

Måste börja med att tacka alla som kommit med boktips!! Blev förvånad över hur många jag fick! Har lite böcker att undersöka nu! :)

Hur som helst.. idag efter jobbet stack jag och mannen till Ikea. Big mistake! Ah.. vilken röra det var. Hela ikea var upp och ner så det blev inte mycket handlat. Men lite vårlökar följde med hem för att skapa lite vårkänslor! 

Det är ju dags för vår nu!! Eller hur? :P





Försökte piffa till det lite men det känns lite jul över det nu tycker jag! Hoppas det blir annorlunda när det väl blommar! :)

Nu ska jag slänga mig i soffan och lata mig lite!
Ciao

Boktips någon??

Jobbar just nu. Betar av ett 24 timmars pass. Det är så segt. Som tur är så har jag massor med underhållning med mig. Böcker, tidningar, korsord och så lite film till jour timmarna på kvällen/natten. Jobbar som personlig assistent men "övervakar" mest.

Men medan jag "jobbar och står i" skulle jag vilja be om lite Boktips! Jag läser väldigt mycket på jobbet och skulle behöva något att drunkna i så att timmarna försvinner fortare än kvickt! :P har läst en del "helt ok" böcker på senaste tiden men nu vill jag ha nått som verkligen spoar mig av mattan!

Har ni något förslag? Läser det mesta men inget ruskigt. Och helst romantiskt! ;)





Tacksam för alla tips jag kan få! :)
Ciao

 


Fantomenkaka

Häromdagen så bad jag om lite baktips och jag fick en massa! Men där va ett jag fastna för och det var Fantomenkaka. Hade aldrig provat det innan och det lät gott med kladdkaka med kokostäcke! Mums!

Dock gick något snett och efter att kakan varit inne i ugnen i ca 1 timme gav jag upp och tog ut den. Den var fortfarande super kladdig så den fick stelna i kylen över natten men sen ni! Som jag har ätit! :D




Recept:

FANTOMENKAKA
Temp i ugn: 200 grader
Långpanna 35*40 cm
.
Ingredienser:
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetejöl
150 g rumsvarmt margarin
6 dl socker
4 ägg
.
Glasyr:
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl grädde
75 g margarin
.
Vispa ägg och socker. Rör ned margarin, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist i mjölet. Bred ut smeten på bakpapper i formen. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Bred glasyren på kakan och grädda i ca 10 min eller tills den blivit ljusbrun. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs.


Jag misstänker att jag gjorde min kaka för tjock men nu vet jag de till nästa gång!! :)
Prova gärna om ni gillar kombon med kladdkaka och kokos! Farligt gott!

Kanske skulle ta en bit till nu! ;)
Ciao

Love, Laugh, Live

Hade lite tråkigt idag så jag tog fram Photoshop recept boken, kameran och spanade in WeHeartIt för lite inspiration. Hittade den HÄR bilden och kände att jag ville prova samma sak. 

Blev mest nöjd med Love. Vad tycker ni? :)






Nu ska jag tråka vidare. Sortera papper och städa i städskrubben. Blä! Tråkigt att vara vuxen ibland! ;)

Ciao

Bamse på morgonpromenad

Igår kväll började det snöa!! Äntligen!! Jag höll tummarna för att det skulle ligga kvar till idag så jag kunde ta fina bilder men.. nja... det blev inte så mycket med det! Det var mest slabbigt och geggigt ute! Inte alls snöigt, mysigt och charmigt som jag hade förväntat mig!

Så det blev en hög bilder på Bamse istället som följde med oss på morgonpromenaden.







Sen har jag mest hållt på med min mans hemsida. Fixat och donat så nu skäms jag lite över hur min ser ut. Får ta tag i den i helgen! :P

Annars har jag varit en stor hög av pip och gnäll idag! Glass hjälpte inte så jag har höga förväntningar på en viss godispåse mannen ska ha med sig hem efter gymmet. Funkar inte de så ska jag ställa mig och baka nu för "säkerhets skull". ;)
Blev inget bak igår för Ola kom hem med glass. Icas rip off av Ben & Jerry. Väldigt mumsig! Jag misstänker att Ola har blivit en feeder. Matar mig konstant så mina hormoner ska hålla sig lugna! Haha!

Onda man! ;)
Nu ska jag duscha, städa och baka innan han kommer hem. Får lägga på ett kol!
Ciao

Myskväll och sugen på att baka

I förmiddags gick jag av ytterligare ett dygnspass så det var därför det var dött på bloggen igår. Dåligt med internet på jobbet! :P

Hur som helst.. nästan direkt jag kommit hem bar det av till Lund. Time to buy Big Momy Pants. Hade fått nog av att mina jeans tryckte och skavde mig i magen. Not nice! Hittade ett par som va helt ok och när jag fick på mig dom.. Ah!! Jag kände mig som en lycklig ko utsläppt på grönbete! Det var så skönt att bara få släppa ut allt! Haha! Jag tänker aldrig ta av mig dom igen! :P

Sen gjordes det lite andra ärenden och nu är jag hemma igen. Sjukt ruggigt väder ute så har tänt alla ljus jag kunde hitta. Mysigt inne - solsken i sinne?! ;)

Är enormt baksugen så sätta mig och kolla i lite kokböcker nu! Baka är aldrig fel när det är ruggigt! :)





Någon som har ett bak förslag? Annars blir det nog klassisk kladdkaka! :P
Ciao

Tulips

Hej och hå vad jag har varit seg idag. Seg och jobbig. Inte gjort nått vettigt på hela dagen tills nu ikväll. Fick ett ryck och fick för mig att fota tulpaner jag köpt men det gick sådär.
Det sprutade gravidhormoner i hela huset för det gick inte alls som jag ville. Haha! Som tur är har jag en man med STORT tålamod som till slut hjälpte mig! :P

Resultatet..








Mitt jobbiga jag kunde inte bestämma vilka bilder jag skulle ha med så det blev typ.. alla! :P Men det skadar inte med lite vårkänslor på bloggen!

Nu står Alfons och skriker på mig och vill att jag ska ge honom uppmärksamhet so i have to go!
Ciao

Mat resultatet från i lördags!

Today is a bad day! Guuud vad jag mår illa! Det känns som om jag åkt i en bil runt runt runt i cirklar och läst en bok samtidigt! Jag vill bara gå av men är fast!! Blä!!

Vet inte om det är för att jag jobbade igår. Mitt första 24 timmars pass. Det var enormt segt men det gick bra så tycker jag inte förtjänar att må så här idag.. Men men!


Tänkte hur som helst visa resultatet från vår lilla kockduell i Lördags. Jag handla ju som sagt maten och Ola lagade. Jag blev väldigt impad av resultatet och allt var snuskigt gott! Åt så jag trodde jag skulle spricka! :P

Han använde alla ingredienser jag köpt plus lite annat smått och gott från kylskåpet. Det blev...

Champinjonsoppa med krasse med ost stänger


Fylld (mozzarella, soltorkade tomater & timjan) fläskfilé med pesto risoni och plocksallad


Chokladmousse med rostad kokosnöt ovanpå och hallon/blåbärs sås till. Hallon & Blåbärs mousse med riven lime på och en physalis.

[ Ola som tagit bilderna, mina såg ut som skit ]

Tror jag minsann ska gå och mumsa på lite hallon & blåbärs mousse nu som blev över! :D


Ni har väl inte missat att jag är veckans blogg på blogg.se?? Passar dock inte in bland tränings temat som det tydligen är. Jag är nog sveriges största gottegris just nu! Haha! I blame it on the baby! ;)

Ciao

Vad blir det för mat?

Idag leker jag och Ola en blandning av Kockduellen och Sveriges mästerkock. Vi kom på idéen när vi såg Sveriges mästerkock härom kvällen när vi diskuterade hur lätt det va att komma på en maträtt när man fick ett antal varor att arbeta med.

Så ikväll är det upp till bevis. Jag köpte varor och nu står Ola och vispar, kokar och steker i köket för fullt. Det ska tydligen bli tre rätter av det jag köpte.
Självklart får han även använda saker från kylskåpet och skafferiet för annars hade det nog blivit lite väl svårt! :P



Jag köpte: Fläskfilé, risoni, champinjoner, krasse, plocksallad, creme fraiche, grädde, mörk choklad, lime, mozzarella, frysta hallon & blåbär, physalis och en kokosnöt!

Jag ser fram emot att se resultatet! Själv kan jag knappt komma på en enda vettig maträtt av det här men sen är jag inte heller den skarpaste kniven i köket! :P

Nu behövs jag tydligen i disken! :)
Ciao

Blåsig roadtrip

Idag sken solen som jag hållt tummarna för så jag tvingade med mannen ut på en roadtrip. Det bar av mot Smygehuk och sen vidare mot Skanör - Falsterbo. Visst var det skönt att solen sken men ack va kallt det var och det grymma vinden ska vi inte ens prata om.

Men det var hur som helt skönt att slippa ligga hemma och må illa och komma ut och se världen. Dock var jag den enda positiva med på resan! Haha! Ni skulle hört min kära man! Om ni sett En idiot på resa vet ni precis vad jag menar! Denna gudomligt roliga bitterhet!

Haha.. ja oj vad kul jag hade åt min muttrande man som inte alls såg tjusningen i min roadtrip när det var så satans kallt och blåsigt! ;)

Anyhow.. här kommer en glimt från dagens roadtrip!












Nu ska det eldas i brasan så det kan bli lite fredags mys här hemma! Jag hoppas mannen har med sig lite marabou när han kommer hem från träningen! Ingen fredag utan marabou! ;)

Ciao

Mysig Torsdag

Idag har det regnat och blåst nått så in i. Med andra ord - det perfekta mysvädret. Så har bara degat, ätit bakad potatis med räksallad [ heaven ] och ovanpå det blev det en stor semla! Kollat på sex and the city, målat naglerna, filosoferat och bara tagit det lugnt! Dolce far niente!! ;)


Nu blir det fortsatt mys framför film med varm choklad i obligatorisk mysoutfit!!!





Härligt med slappedagar! Imorgon sägs det bli sol så hoppas på en liten fotoutflykt!! Håller tummarna så dom blir blå! :D

Nu kallar soffan och filmen En officer och en gentleman! Aldrig sett så på tiden! :)
Ciao

The Cribs III

Tänkte det var dags att göra ett nytt Cribs inlägg för det har förändrats en del här hemma i höst. Lite nytt golv och lite ommöblering.
Det finns ett Cribs 1 och ett Cribs 2 ni kan kolla in också.














Så.. så här bor jag och mannen! :)

Nu ska jag göra mig redo för jobb. Ska köra bil för första gången på typ.. 3 månader! Mr. Bucket får åka med som säkerhet! :P Wish me luck!

Ciao

Solstrålar

Idag var en dag jag verkligen behövde sol och min önskan gick i uppfyllelse! Det kändes som om det var vår i luften och det var riktigt skönt! Blev en liten promenad minsann. Dock utan kameran så får bjuda på sol bilder från i höstas...






Funderar på att framkalla den sista bilden på en canvas. Blev väldigt nöjd med den.

Annars har det inte hänt mycket idag värt att blogga om. Jag har mått illa, kollat på sex and city och vilat som vanligt. Mitt liv i ett nötskal. Men imorgon är det dags för att prova gå tillbaka till jobbet. Ska bli spännande att se hur det går! :P

Well well.. Nu kallar sängen!!
Ciao

Happy monday

Idag bestämde jag mig för att se allt lite mer positivt och inte vara så himla gnällig. Det blir ju knappast bättre då!  :) Så i det mörka deppiga vädret tändes det ljus och en brasa och det gjordes en delikat frukost. Till det blev det sex and the city. Tröttnar ALDRIG på den serien! <3





Sen även om jag mår sämre än på länge ska det minsann inte hindra mig från att ha en mysig och bra dag. No one can rain om my parade!! :D

Två saker som är roligt idag är att jag ligger på blogg.se och att det faktiskt har SNÖAT! 10 flingor men ändå! Det har faktiskt snöat!! Yay! Det finns fortfarande hopp om lite vinter! :)


Anyhow... Nu ska jag mumsa på lite avokado (dagens cravings) och kolla vidare på sex and the city.
Ciao

Söndags gnäll och Photoshop recept

Det här med att vara gravid är alldeles underbart och alldeles.. alldeles.. för j#vligt. 

Idag är jag så frustrerad och trött på att vara illamående så det finns inte. Visst.. det är mycket bättre nu men jag vill bara slippa det helt nu. I'm so over this! :P

Har bara legat på soffan idag och kollat på Tour de ski och tyckt synd om mig själv. När Hellner tagit hem ett fint silver fick jag så mycket energi och skulle helt plötsligt städa garderoben. Upp ur soffan och bara ÖSTE ut alla mina kläder! Vilken ordning det skulle bli nu! Äntligen! 

Och där tog det stopp. Mega illamående! Det var bara att krypa tillbaka till soffan och vila. Så nu ligger mina kläder och en del av min mans i en fint berg mitt på golvet! 

Suck, stön och stånk!! 

Som tur är så har jag fått nya Photoshop recept boken i min ägo som jag kan ligga och titta i för annars hade jag nog börjat slita mitt hår. Ser fram emot en bra dag då jag kan ut och fota lite och prova lite "recept"!! :)






Så nu ska jag bara ligga och bli inspirerad på soffan och ladda till max. Jag tycker det är så himla roligt med att göra egna förinställningar och actions till foton. Har redan gjort en miljon egna men det kan aldrig skada med några till! ;)

Hoppas alla har en icke illamående mysig söndag!! :)
Ciao

Årskrönika a'la Petra

Varenda kväll man slår på tvn så är det årskrönikor. Det är sport, nyårskarameller och en massa annat skräp. Men ärade läsare.. här kommer The Best of The Best!! Min alldeles egna årskrönika. 
Dock var det as svårt att välja ut bilder så det blev ett rätt stort kollage med lite text. Men men.. bilderna
får tala för sig själv!
Hellre de än 400 inlägg som summerar månaderna som gått. Orka! :P

Det har varit allt från weekends i karlskrona och jönköping, älg & buffel saffari, min 25 års dag, fotograferingar och workshops, Veronica Maggio konsert till svampplockning och annat kul.



Det enda jag hoppas blir bättre detta året är vädret. Det hade inte skadat med lite mer sol! :)


Nä.. Nu är det hemmaspa dags för mig och gubben!! Det ser ut som om jag har haft 7 svåra år. Och som jag kört med mannen den senaste tiden ( "jag vill ha, kan du hämta, nä usch! bort med det, det luktar" ) så förtjänar han oxå lite spa! :P


Hoppas ni alla har en mysig trettondagsafton!! :)
Ciao

Med en surdeg i ugnen är jag tillbaka

I förra inlägget (för hundra år sen) gnällde på hur många järn i elden jag och min man hade och att det alltid gick i ett. Life works in mysterious ways och det har sen dess varit dom lugnaste månaderna i mitt liv. 

Först blev jag och mannen dunderförkylda och sen kom en ny överraskning. Jag var med barn. Det var roligt i typ.. 2 sekunder!? och sen bröt helvetet ut och jag blev sjukskriven.
Hade jag vetat att man kunde bli så dålig den första tiden under graviditeten hade jag tagit mig en rejäl funderare på det. 

Men gjort är gjort och det var bara att bita i det sura äpplet och hänga över en spann i 2 1/2 månad.  Mannen tyckte inte det var så snyggt inredningsmässigt men jag hade spannar strategiskt utplacerade överallt i hela huset ifall jag inte hade min favorit spann som jag oftast bar med mig vart jag än gick.

Nu när jag mår bättre kan jag skratta åt det tragikomiska i det hela men det har minsann inte varit roligt under tiden. Bara att ta sig ur sängen kunde ta flera timmar. Och alla dessa lukter. Kylskåpet var det vidrigaste jag visste och sen att få i sig mat ska vi inte prata om. 

Jag är väldigt tacksam över att jag slipper vara en svettig fläck i soffan med en spann under armen och hår som påminner om stålull. Jag var helt lyrisk när jag orkade ta en liten promenad med kameran härom dagen.







Såna små saker man tagit för givet innan är så underbart nu. Och att jag börjat få lite gravid mage är också väldigt roligt. Man börjar inse mer och mer att man inte har en sjukt envis maginfluensa! :P

Nu har jag babblat färdigt för nu och ska ta mig tillbaka till soffan. Det är en dålig dag idag så det är mycket vila och serier som står på schemat! :)


Hoppas ni alla haft en bra höst, jul och nyår och att mina trogna läsare inte saknat ihjäl sig medan jag varit borta! :P Ciao