B & J - Core edition

Jag har spenderat dom senaste dagarna i barnvagnsdjungeln, varit och kollat på ny bil, blivit förfärad över hur mycket saker en baby behöver och sen suttit klistrad på blocket. Haha! :P

Även hunnit med lite shopping, ett bio besök, årets första fika på altanen i solen och äntligen tagit mig till 7-eleven och köpt den nya Ben & Jerry glassen. Core. Det var tre smaker att välja mellan men det blev Dough-ble Whammy som följde med hem. Snuskigt dyr!!

Hoppades på en snuskigt god glass med tanke på priset men.. nja. Jag gillade inte chokladen i mitten riktigt. Lite speciell smak. Men den slank ner ändå! Ben & Jerry är ju trots allt Ben & Jerry! ;)




Någon som smakat dom andra smakerna? Berry White  eller Karamel Sutra??


Nä om man skulle luncha lite nu innan min mage äter upp mig innifrån!!
Ciao

Fredags frukost

Efter en jobbig natt med fingrar som höll på att brinna upp [gravid krämpor] så förtjänade jag en riktigt smarrig frukost. Krämig vanilj yoghurt med min hemmagjorda müsli,  lite jordgubbar och blåbär. Super gott!!

Now i'm ready to take on the world!! ;)





Är super sugen på att åka till Gekås idag. Får se om det blir nått med de. Det är ju trots allt en bit att åka!
Vi får se! :)
Ciao!

Torsdag helt enkelt

Gick av mitt pass och kom hem till en härlig överraskning! Min första lön på 4 månader hade kommit in på kontot!! Dags för celebration igen kanske? Haha! :P Börjar bli en torsdags vana!

Har bara gottat mig idag. Solen har lyst med sin närvaro hela dagen så jag har suttit på altanen och läst heeeela dagen! Skit skönt! Gjorde Chili con Carne och fick chili i ögat!!! Mannen sa att chilin var så stark att den brände hål i magen. Då kan ni tänka vad den gjorde med mitt öga! ;)

Sen har jag städat, fixat, hängt upp lite lyktor i förstugan, köpt tulpaner och lite sånt små lullilull! Fixat lite vår stämning här hemma helt enkelt! :)

Sen blev det hämtmat och fransk film på det!






Nu kallar Big Brother!!! Måste springa för det har redan börjat!!!! Jag är hooked! ;)
Ciao

Ge mig ombre hår

Sitter på jobbet och mumsar på vindruvor medan lilla bebisen sparkar så man ser hur magen rör sig. Fräckt men samtidigt skiiiit läskigt! Försöker hålla mig "cool" men har man sett filmer som Alien och sånt blir man lite freaked out! Haha!

Well well... Är väldigt sugen på att beställa tid hos frisören nån dag snart. Sist jag var under saxen var år 1875. Mitt hår är rent för jäkligt. Trassligt, livlöst och med 1 miljon kluvna toppar! Sexy!

Är väldigt sugen på att prova något nytt. Dock ska jag inte försöka bli blondin denna gången men funderade på slinga lite. Få lite fejk utväxt. Ombre hår tror jag visst det kallas!
Jag undrar om jag skulle passa i nått sånt! Får ta en funderare innan jag gör nått förhastat! :)
Nu kallar en väldig sen lunch!! Bättre sent än aldrig!
Ciao

Första kläderna

Usch vad jag har varit seg och lat dom senaste dagarna! Skyller på min förkylning helt och hållet. Vet ärligt talat inte var helgen tagit vägen. Hatar när dagar bara försvinner i en dimma. Och imorgon är det redan Onsdag!? 

Så ja.. Det har inte hänt så mycket här ute i skogen. Ätit mig tjock och go på godis. Spelat tv spel. Sett film. Sånt man gör när man är krasslig och tycker synd om sig själv! :P

Imorgon ska jag återvända till verkligheten. Upp tidigt och iväg till jobbet. Life is a bitch! :D


Här kommer kläderna i alla fall som jag lovade för en vecka sen. 2 små bodys och 2 par sockar. "Råkade" även köpa en mysig höst overall i helgen! HM har farligt söta kläder så man kan ju inte låta bli! ;)





Nä man får väl gå och lägga sig om man ska orka upp imorgon! Buhu!!
Ciao

Celebration night

Ikväll har vi firat att vi är back on track med att gotta oss i god mat, bubbel och chokladdoppade jordgubbar! Låter bilderna tala för sig själv! :)

Tulpanerna är från mannen på alla hjärtans dag! <3










Väldigt gryniga bilder men så går det när man ska fota i "mysbelysning"! :P 

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova ut ordentligt för är inte helt kry. Har inte tid med dumma förkylningar!!
Ciao


In Time

Efter jag gått av mitt pass i morse har tiden bara sprungit iväg. Fick glada besked från F-kassan att pengar är på väg! Fixat lite med min foto business, gjort ärenden i Lund, fikat lite med mannens familj och sen när vi äntligen kommit hem igen så anmälde jag mig till högskoleprovet. Lite impulsivt men annars får jag aldrig tummen loss! :p

Nu har jag slängt mig i soffan för jag är helt slut och har dessutom en halsbränna som inte är att leka med. Hoppas lite film och glass kan hjälpa!
Dags att se In Time!


När pengarna rullar in får man fobi för fattiga

I början av min graviditet mådde jag väldigt dåligt. Jag hängde över en spann i två månader. Pga det så blev jag sjukskriven och har sedan dess kämpat för att få pengar. Med en läkare och en handläggare på försäkringskassan som inte kan så bra svenska har det inte varit så lätt men nu verkar det som om det kommer bli av. Det verkar lösa sig nu! Äntligen!!!

Har varit fattig som en kyrkråtta i flera månader. Även om pengarna av nån anledning inte kommer så trillar dom in på andra håll ändå! PENGAR!! YAY!

Ska bli så skönt och jag är så glad att jag nästan smäller av!!

Känner mig som ett barn som väntar på julafton! Jag vet att man inte ska ropa hej förrän man är över bäcken men det känns som om vinden har vänt. Foto förfrågningar börjar trilla in, mannen ska på jobbintervju i veckan och pengar är på G. Peppar peppar, salt och ta i trä och allt det där! :P

På tal om fattig och pengar.. För er som inte sett detta klippet MÅSTE se det. Vet inte om det är seriöst. Jag hoppas inte det för hennes egen skull!




Hur mycket pengar det än trillar in i veckan kommer jag ändå vara en fattig lus i hennes ögon! Haha! Hon är så underbart dum! :P

Anyhow.. Hoppas alla haft en bra Alla hjärtans dag med mycket LÖV! :)
Ciao

Valentines day!

Kör en favorit i repris i år. Min kärleks kalender! :)

Om där är någon som inte kommit på nått att ge sin pudding är detta en rolig sak att göra.

Blandade bilder från WeHeartIt och några är mina egna. Sen har jag skrivit lite olika saker på baksidan. Ibland lite gulliga saker men även saker vi ska göra som att åka på en mysig picknick eller att jag ska ge mannen massage. Det är fritt fram att låta fantasin flöda! :)







Dessutom är det väldigt snyggt att ha på kylskåpet!! ;)

Hoppas ni alla får en bra alla hjärtans dag!
Ciao

Winter Walk

Solen tittade fram idag så jag passade på att prova appen RunKeeper. Känner att det är dags att börja röra på sig lite. Att bli anfådd i trappan upp till ovanvåningen känns inte hälsosamt! ;)

Visserligen blev det en rätt lugn promenad för kameran följde med men det är bättre än ingenting!









Annars händer det inte mycket. Känner mig cranky till max idag. Att man är lite förkyld hjälper inte precis heller. Känner mig tråkig. Bloggen är tråkig. Allt är tråkigt och eländigt. Buhu!!! :P

Tror jag ska fixa lite Alla hjärtans dag mys här hemma för jag jobbar ju imorgon och kommer inte hem förrän på Onsdag. Så vi får fira lite ikväll och då kanske jag blir lite mer happy! Håll tummarna! :)
Ciao

Choklad & Hallonsufflé

Snö är så fint men ack så kallt! Det är som i en igloo här hemma för ingen orkat gå ut för att hämta ved. Men mannen flydde precis till värmen på gymmet så nu gav jag upp och hämta ved! Söndagsmys utan värme är inte så himla hett! :P

Anyhow! Jag vet inte riktigt var denna helgen tog vägen! Efter jag kom hem från jobbet i Fredags morse har tiden bara sprungit iväg. Puff! Borta!!
Minns knappt vad jag gjort! :P Men har i alla fall köpt dom första barnkläderna till lilla pyret (visar imorgon) och så har jag gjort choklad och hallonsufflé

Såg när dom gjorde sufflé på Sveriges mästerkock och ville själv prova. Det var gott... Inte det godaste jag någonsin smakat dock! Då ligger nog chokladfondant bättre till!
Men receptet jag använde mig av var helt åt skogen!!! Deras 4 portioner blev 16 för mig!

Såg att det ligger uppe ett annat recept nu så om ni ska prova göra sufflé så prova hellre det HÄR receptet! :)




Tro nu inte att jag gjorde 16 st suffléer. Jag stannade upp när jag insåg hur galet receptet var och halvera det och ändå blev halva smeten över. Riktigt crazy recept! :P

Nä om man skulle ta tag i den där elden.. Och sen blir det Fajitas till middag och Wallander!
Ciao

Sommar på flaska

Fast vi har ca 22 grader här hemma så fryser jag rumpan av mig! Det känns så himla ruggigt ikväll att jag funderar på att göra en stor kopp med varm choklad och krypa ner under en filt och inte komma upp förrän det är vår.
Brr brr!!

Idag har jag varit flitig igen! Fick ett ryck och gjorde rödavinbärs saft på lite bär som var kvar från sommaren.
Behövde lite sommar feeling så här mitt i råa kalla vintern!








Man borde göra egen saft lite oftare för det är verkligen super lätt!
Koka upp bären i 15 min. Låt rinna av i en sil.
Koka upp saften med socker. 6 dl per liter. Koka 5 min och i med 1 1/2 kryddmått natriumbensonat!
I med saften i en varm flaska! Klart!

Sommar på flaska när man som mest behöver det! :)

Men just nu är det varm choklad som lockar mest! Helt iskall om näsan! Isch! :P
Ciao

Ännu en marabou nyhet

Hej! Mitt namn är Petra och jag är en chokladoholic!

Hej Petra!!

Haha! Nä! Skämt å sido! Mitt godisstopp höll inte särskillt länge och allt är marabous fel! Jag ska stämma skiten ur dom! :P  Dom bara sprutar ut nya smaker och dom vet om att jag inte kan stå emot. Onda hemska choklad lucifer!

Givetvis var det gott! Är ett stort fan av schweizernöt innan men mandel är nog snäppet bättre. Man vill bara ha mer och mer! Suck!!





Förutom att gotta mig till fördärv har jag annars varit rätt duktig idag. Frostat av frysen, städat ugnen och avkalkat duschmunstycket! Så jag antar att jag gjort mig förtjänt av några bitar choklad när man gjort såna tråkiga saker på sin lediga dag! ;)

Flitig först och gotta sig sen! Låter som en bra regel! :)
Nu kallar några avsnitt Vampire Diaries! <3
Ciao

Vinter picknick

Det finns inget dåligt picknickväder, bara dåliga picknickkläder! :)

Idag stack jag och mannen till sjön för lite picknick och sen åkte han lite skridskor oxå. Det var väldigt skönt att sitta där i solen men så fort den gått ner fick vi eld i baken och stack hem. Det blev verkligen ISKALLT!! Brr!!

Men det blev en del bra bilder i alla fall! :)








Nu eldas det för fullt i spisen och vi ska mysa ner oss framför tvn. Kanske blir det något avsnitt Vampire Diaries. Det var väldigt längesen man såg det nu och jag saknar Damon!! Haha


Ciao

Working on my website

Igår va en riktig gotte dag. Just nu känner jag att det är godis stop för mig ett tag! Haha!!

Först var det kalas på förmiddagen för mannens systerdotter som blev 2 år. Det blev en hel del kakor som slank ner i magen. Sen åkte vi hem och börja laga hjortgryta som vi sedan åt med lite gäster som kom förbi. Det bjuds aldrig på middag utan efterrätt så det blev vaniljglass med hemmagjord kolasås och chokladsås.

Sen toppade vi med lite chips och godis givetvis! Haha!

Så nu ska det bli godis stopp för mig. Mitt första delmål är Lördag... eller Fredag! ;)

Anyhow... Håller just på med hemsidan. Det har varit segt att få ihop den när man inte är en expert på sånt. Har gett upp många gånger men nu börjar det likna nått. Har sakta men säkert börjat redigera bilder för att få in lite i min portfolio. 





Hade en del i portfolion innan men va inte alls nöjd med hur det såg ut så har börjat redigera om allt igen! Trodde det skulle ta 2 sekunder men det tog timmar. Men men..


Gå in och kolla HÄR. Ligger inte uppe så mycket bilder än men det kommer! :)
Finns på facebook också. Gå gärna in och gilla! ;)

Nu ska jag pilla vidare med sidan!!
Ciao

Marabou Black - Syndigt gott

Mannen är på gymmet och svettas och jag sitter hemma och svullar chips och choklad! Haha! Känns bra! :P
Precis mumsat upp mitt Marabou Black som är den senaste nyheten. USCH va gott det är!! Har tryckt i mig så jag fått halsbränna! Haha! Men det var det värt!

Om ni älskar saltlakrits och choklad måste ni prova detta! Än så länge finns det bara på netto men har hört att det börjar ta slut! Men det kommer nog snart in i alla butiker. 




Nu måste jag springa för På spåret börjar. Gammel varning men jag blir klok som en bok! ;) Vet dock inte hur jag ska klara mig utan mannen så jag får helt enkelt gnugga geniknölarna extra hårt idag! Hoppas han kommer snart! :P

Ciao


Va?! Är det melodifestivalen imorgon?!

Idag mår jag illa! Illamåendet går från magen upp till halsen så så fort jag sväljer vill jag klökas. Ah.. Det är najs att vara gravid! :P Och det lilla pyret är i full gång och sparkar och har sig! Det är dock visserligen bara roligt! :P

Anyhow.. Jag såg på aftonbladet att det är dags för melodifestivalen imorgon! Say What? Jag har inte hört nånting om det. Visst.. jag har hört allt stohej runt Thorsten Flinck och Björn Ranelid men det är också allt. 

Visste ni?!



Melodifestivalen är visserligen inget jättebra program men det är ändå ett måste att se! Få höra all dålig musik, se konstiga kläder och uppträdanden. Det är tradition är kura ihop sig med snask i soffan varje lördag och frossa i dåliga bidrag! 

Ska ni kolla?! :)

Hemmagjord müsli

Idag slog jag på stort och gjorde egen müsli. Det är så himla enkelt och super gott! Har provat en del olika nu men den jag gjorde idag är nog min favorit just nu!! :)





Ingredienser:
5dl Havregryn
2 dl Vetegroddar eller quinoa flingor
1 1/2 - 2 dl Linfrö
2-3 dl Solrosfrön
250-300g hackade nötter (tex hasselnötter & mandel)
4 dl eller ca 200g kokosflingor
2 msk vaniljsocker
2-3 dl honung eller sirap
1 dl majsolja eller rapsolja


Blanda allt. Lägg i en långapanna och fördela. In i ugnen på 175 grader i 30 min. Rör om då och då.
Klart!!

Servera med turkisk yoghurt och en klick honung! To die for! Mums!! :) Ni måste prova!!

Äntligen snöar det for real

Som jag har längtat efter ett vitt täcke av snö och nu är det här!!!


Imorgon ska jag bege mig ut på jakt efter snöflingor!! :) Det är så sjukt fint att fota! Tog denna bilden ut genom fönstret på ovanvåningen! Blev sådär när man kollar på gamla bilder jag tagit. HÄR och HÄR But what the hell! :P

Nu ska jag nanna och hålla tummarna för minusgrader inför min snö expedition. :)
Ciao